Espectacles

VENIVINUM

Maridatge perfecte: la viola de roda de Marc Egea, la tabla índia de Jordi Rallo i la poesia de
Salvador Giralt i dels savis del món al voltant d’unes copes de vi.
Durant una hora i escaig, Salvador Marc i Jordi us cantaran i us recitaran versos apassionats,
històries d’amor, històries tafaneres i acudits per riure. Us parlaran d’amor, dels plaers de la vida,
del temps que fuig, de l’alegria de viure i de la mort. Tot un cosmos al voltant d’una taula i d’una
ampolla perquè el seu és un petit escenari còsmic que fa de “imago mundi”.
Un espectacle divertit i popular, lleuger i profund alhora, apte per a gent amb sentit de l’humor,
amics de la bona vida, persones sensibles intel·ligents i despertes.
Poemes i músiques del trobador Raimbaut d’Aurenga, del savi sufí Omar Kayyam, de Mohammed
Abdel Wahah, del recull medieval dels Càrmina Burana, del poeta xinés Li Po i del propi Salvador
Giralt, amb les composicions musicals de Marc Egea.

Característiques de l’espectacle

Durada de l’espectacle 60 minuts
És un espectacle de petit format. Si es fa a l’exterior o en espais grans cal sonorització (2
micròfons de veu, 2 micros per instruments, caixes I amplificador).
Dues cadires sense braços, una tauleta i un espai on posar alguna alfombra I coixins pel
percussionista. Una ampolla de vi negre de la comarca I dues copes.
Els actors necessiten un espai per vestir-se abans de l’espectacle.

CANTATATAULA

Cantatataula és un àpat cantat.
La companyia que el fa possible, La Font del Vi, està formada per un nucli d’actors, poetes i músics que procedeixen de diversos àmbits artístics: la poesia contemporània, la música experimental, la cançó de taverna, el blues, el rap… El grup es completa amb diferents persones segons on te lloc l’acte: cuiners, cambrers, cantors, poetes… gent amb ganes de fer gresca, cantar, menjar i beure.

Participants

Marc Egea: Viola de roda, arpa de boca, kalimba, guitarra i veu
Ramon Manent: Guitarró i veu
Anna Subirana: Veu
Clara Garí: Veu
Ada Vilaró: Veu
Maria Hernandez: Actriu
Salvador Giralt: Recitat i lletres

Característiques de l’espectacle

No fan falta requeriments tècnics com sonorització o il·luminació.
Aforament: Molt variat. De 20 a 100 persones.
Entitat col·laboradora: És important una certa complicitat amb el Restaurant, il·lusió per presentar i servir bé els plats, etc.
Els músics seuen junts a una taula entre les taules del públic.

Presentació: Les taules estan parades amb cobert normal. La Companyia aporta uns programes amb el menú i les lletres de les cançons que es cantaran perquè el públic participi.
Cal, a més a més una tauleta individual a un racó del menjador, parada amb un cobert, on s’ha de servir, a l’hora del segon plat, un filet de vedella.
També caldrá una altra tauleta individual on es porta a l’hora del pollastre , un pollastre sencer que és trinxat per una persona de la Companyia.

El menú: El menú que s’ha de servir segueix fil per randa els textos de l’obra.

Primer:
Sopa de peix
Se serveix si pot ser en soperes, ben fumejant

Entreteniments:
Amanida
Es porta en plates a cada taula

Segon:
Pollastre de pagès
Es porta un pollastre sencer per trinxar a la tauleta individual. La resta de racions poden anar en safata o emplatadades

Postres:
Pastissets de mel
Café

Vi negre i aigua

La marca del vi i les receptes de cuina es deixen a la creativitat del restaurant corresponent.